Traditioneel werd in Vlaardingen de afgelopen jaren de Nieuwe Haring binnengebracht door de zeillogger Balder. Het was niet zoals in vervlogen tijden na een zeereis van een paar weken. Tegenwoordig is het gecombineerd met het Haring- en Bierfestival in Vlaardingen wat komend weekend plaats zal vinden.

Voor meer, kijk op "lees meer" of "hier"

 

De Hogendorplaan in Vlaardingen is thans een bruisende laan met een winkelgalerij uit 1953 en een nieuw gedeelte. We gaan eens kijken hoe het is opgebouwd en welke winkels er origineel in de drie winkelgalerijen zaten en hoe het door de tijd veranderd is. 

Voor verdere informatie, klik op "lees meer"of "hier"

Er is niet gestreefd naar volledigheid. Maar aanvullingen of correcties graag per email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

under construction - laatst bijgewerkt 29 april 2024

foto: Laila Haidari met twee zussen voor het Geuzenmonument

De uitreiking van de Geuzenpenning was in 2024 weer op 13 maart 2024.

Dit jaar was de laureaat Laila Haidari uit Afghanistan.

Voor het verslag en het verdere verhaal, klik op "Lees Meer"of "hier"

Het is altijd leuk om langs de Oude Haven te wandelen. Er staan mooie en bijzondere panden, vaak gerelateerd aan de haringvisserij. Zo ook het pand aan het begin van de Westhavenkade met huisnummer 1-3. Eerder was dit Westhavenplaats 36 in de tijd dat de Westhavenplaats doorliep tot de Dayer. Het is gebouwd in 1906. Maar de plek zelf heeft een lange geschiedenis. Uit een onderzoek uit 1990 van de ondertussen overleden Wout den Breems blijkt dat er al in de zestiende eeuw bewoning was. Op de foto is het rechterdeel bij velen bekend als de Vlaardingse vestiging van het Rotterdams Nieuwsblad.

Voor meer informatie over deze geschiedenis, klik op "hier"of "lees meer"

Het verhaal van de Vloedpalen van Leen Droppert en de gevelsteen "Hooge Vloedt"

Klik op "lees Meer", "hier" of op de kop van dit artikel

Bijgewerkt: 12 februari 2024 

Subcategorieën